10 vinkkiä miten saada kasvojen iho voimaan hyvin.

Miten saada kasvojen iho voimaan hyvin? Kasvojen ihonhoito voi välillä tuntua haastavalta. Varsinkin, jos ihosta löytyy erityisiä ongelmia, jotka sinnikkäästi pysyvät iholla hoitoyrityksistä huolimatta.

Tässä postauksessa haluamme jakaa sinulle 10 erilaista vinkkiä miten saada kasvojen iho voimaan hyvin, joita et ehkä vielä ole tullut huomioineeksi säännöllisissä ihonhoitotottumuksissasi.

1. Sisäinen hyvinvointi

Ihon hyvinvoinnissa kaikki lähtee ensin sisältäpäin. Ihmisen iho tuo esiin sen, miten kehomme sisällä tapahtuu. Jos kehomme voi huonosti, se näkyy myös ihossasi. Terveellisellä ja monipuolisella ruokavaliolla ja runsaalla veden juomisella ihokin näyttää terveemmältä ja kuulaammalta.

Poista siis sokeri, vaaleat viljat ja tupakointi arkirutiineistasi ja lisää tilalle runsaasti kasviksia sekä kuituja, hyviä rasvoja sekä juomaksi raikasta vettä. Huolehdi, että elimistösi saa tarvittavan määrän vitamiineja ja muita elimistölle tärkeitä hivenaineita.

2. Vaihda pyyhkeet usein

Vaihda kylpy- ja kasvopyyhkeesi muutaman päivän välein. Pyyhe kerää itseensä epäpuhtauksia ja tarjoaa hyvän kasvualustan kosteassa ympäristössä mikrobien kasvulle. Tästä syystä pyyhe tulisi vaihtaa useamman kerran viikossa.

3. Nukkumishygienia

Kuten pyyhkeet, myös tyynyliinat tulisi vaihtaa muutaman päivän välein. Tyynyliina kerää yön aikana itseensä rasvaa, likaa ja hikeä. Pidä hiukset poissa kasvoilta yöllä esim. korkealle tehdyn nutturan avulla.

4. Asusteet kuntoon

Talvella pipo ja kaulahuivi, sekä kesällä lippalakit ja huivit hautuvat kasvojen edessä. Muista pestä myös nämä säännöllisesti. Mopo- ja moottoripyöräkansan kannattaa pestä säännöllisesti kypärän sisällä olevat irrotettavat pehmusteosat hygienia syistä.

5. Huomaamaton riski

Nykypäivänä kännykän ruudulle kerääntyy herkästi meikkiä, rasvaa ja likaa. Muista siis puhdistaa myös puhelimen näyttö aika-ajoin. Vältä myös nojailemasta päivän aikana käsiisi. Käsien kautta kasvojesi iholle siirtyy huomaamatta erilaisia pöpöjä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat edesauttaa mm. finnien ja mustapäiden syntymistä.

Ja tähän liittyen: vaikka kuinka houkuttaisi nyppiä ja puristella mustapäitä ja näppylöitä, älä tee sitä!

6. Rutiinit kuntoon

Kasvojen ihonhoidosta tulisi tehdä päivittäinen rutiini. Aivan samoin, kuin hampaitten harjaus tai vessassa käynti. Kasvojen ihon puhdistaminen sekä kosteuttaminen päivittäin auttavat ihoa pysymään terveenä ja kauniina. Suomalaiselle iholle tyypillistä on varinkin talviaikaan pintakuivuus. Muista siis kosteutus vaikka sinulla olisi rasvainen ihotyyppi!

7. Meikkiä vai ilman?

Ihon olisi hyvä hengittää. Vältä siis paksuja kakkumaisia meikkipohjia, jotka tukkivat ihohuokoset eivätkä anna ihon hengittää. Pidä vähintään kerran viikossa täysin meikitön päivä, jolloin annat ihon levähtää.

8. Siveltimet ja muut ihoa koskettavat kosmetiikkavälineet

Muista myös pestä meikkisiveltimesi, meikkisienesi, kasvosienet ja hiuspannat säännöllisesti. Ei siis kerran vuodessa, vaan vähintään kerran viikossa. Näin meikkisiveltimet ja muut kosmetiikkavälineet säilyvät hygienisinä ja kasvojen hoito helpottuu huomattavasti.

9. Älä käytä vanhaa

Jos löytäisit jääkaapistasi kolme kuukautta sitten vanhaksi menneen kanapaketin, valmistaisitko siitä silti itsellesi ruokaa? Jep, näin ajattelinkin. Sama pätee kosmetiikkaankin. Myös kosmetiikka menee vanhaksi ja voi silloin aiheuttaa jopa vaarallisia ihoreaktioita.

Pidä siis kirjaa milloin avaat minkäkin kosmetiikkapurkin ja pidä huolta säilyvyysajoista. Jos löydät kylpyhuoneen kaapista avatun huulipunan, etkä muista koska olet sen hankkinut tai avannut, se luultavasti on jo mennyt vanhaksi. Älä siis riskeeraa ihoasi vanhalla kosmetiikalla.

10. Väärät tuotteet

Valitse aina ihotyypilliset ihonhoitotuotteet. Liian hoitavat tuotteet voivat saada ihosi reagoimaan väärällä tavalla. Jos esimerkiksi aloitat tehokkaiden anti age tuotteiden käyttämisen jo kahdenkymmenen ikäisenä, mitä levität kasvoillesi 70 vuotiaana?

Tai jos ihosi on muuten pintakuiva, mutta leukaan ja nenänpieliin ilmestyy säännöllisesti epäpuhtauksia ja finnejä, käytä silloin syväpuhdistavia naamioita ainoastaan ongelma-alueilla ja valitse pintakuiviin kohtiin kosteuttava naamio.

Oliko joku vinkeistä sinulle uusi? Puuttuiko listasta mielestäsi joku vinkki? Kerro se meille kommenttikentässä. 🙂

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *