Kuinka pysyä raikkaana arjen kiireen keskellä?

Tämä kulunut kesä on pistänyt kyllä hygieniatuotteet kovalle koetukselle. Helteet alkoivat Toukokuussa ja jatkuivat pitkälle Elokuulle. Hellekesän ansiosta pyhitänkin nyt tämän perjantain blogipostauksen sille, kuinka pysyä raikkaana arjen kiireen keskellä. Vartalon ihonhoidosta kirjoitin aiemmin TÄMÄN linkin takaa paljastuvassa postauksessa.

Hikoilu kuuluu osaksi ihmiskehon toimintoja. Hikoilun tarkoitus on säädellä kehon lämpötilaa, poistaa elimistöstä kuona-aineita sekä ylläpitää ihon pH:ta. Hiki itsessään ei haise, vaan haju syntyy, kun hiki on kosketuksissa ihon oman bakteerikannan sekä kuolleiden ihosolukkojen kanssa.  Tästä syntyy hienhaju.  Naisten ja miesten hienhajuun vaikuttavat eri tekijät. Miehillä se on testosteroniini ja naisilla iholta löytyvät mikrobit.

Laadukkaat pesutuotteet eivät kuivata ihoa

Tärkeintä hikoilun hoidossa on päivittäinen peseytyminen. Valitse pesutuotteeksesi neutraali tai hieman hapan pesuaine. Tärkeää on saada tasapainotettua ihon pH:ta. Laadukkaat pesutuotteet eivät myöskään kuivata ihoa, vaikka peseytyisit aamuin illoin. Intiimihygieniasta on myös erittäin tärkeä huolehtia. Keinokuituiset alusasut, sukkahousut tai housut estävät hien haihtumista. Keinokuituvaatteiden hengittämättömyys lisää kosteutta ja bakteereiden lisääntymistä, joka taas vaikuttaa hajuhaittoihin.

Colosen pesutuotteet ovat hellävaraisia ja soveltuvat näin myös intiimialueiden pesuun. Miehille ja naisille löytyy omat pesutuotteensa. Miesten suihkugeelivertailuni pääset lukemaan TÄSTÄ linkistä ja Colosen pesutuotteisiin pääset tutustumaan TÄSTÄ linkistä.

Miten deodorantti toimii ja miten valitsen itselleni sopivan deon?

Deodorantit estävät hien hajua, eivät hikoilua. Deodorantit sisältävät bakteereja hävittävän ainesosan sekä hajua muuttavia ainesosia. Joissakin deodoranteissa on tuotteeseen lisätty myös erillinen tuoksuaine. Deot ovat suunniteltu normaaliin hikoiluun. Jos hikoilu on runsasta, kannattaa mm. suosia vaatteissa luonnonkuituja. Kannattaa myös tiedostaa, että kainalokarvojen poisto vähentää tehokkaasti hienhajua, koska hienhaju tarttuu karvoihin.

Colosen deot ovat hellävaraisia, mutta tehokkaita. Itse käytän miehille suunnattua Deo Roll-On Intenseä. Se on tehokas, eikä tuoksukaan ole liian miehinen. Koen sen itselläni pitävämmäksi, kuin naisille suunnatun Deo Fleurien. Pääset tutkailemaan lisää Colosen deoja TÄSTÄ linkistä.

Herkän ihon pelastaja, deodoroiva Talkki

Talkki on ehdottomasti yksi Colosen lempparituotteistani. Meidän perheessä sitä käytetään päivittäin. Näin kesällä olen käyttänyt Talkkia rintaliivieni alle vähentämään hikoilua. Jokainen reitevä nainen tietää kesällä mekkojen pitämisen ongelman. Ne yhteen hiertävät reidet ja ne kivuliaat hiertymät. Talkki on pelastanut minut mekon alle puettavilta hiostavilta pyöräilyshortseilta. Puuterivipan avulla levityskin on helppoa.

Meillä Talkkia sirotellaan myös lenkkikenkiin, jossa pahimmat hajuhaitat esiintyvät. Talkkia on hyvä sipaista jalkoihin kauttaaltaan, niin välttyy myös kesäsandaalien rakoilta. Jos käyt karvojen poistossa kosmetologilla, tiedätkin, että vahauksen tai sokeroinnin jälkeen ei saa deodorantteja käyttää muutamaan päivään. Tällöin Colosen deodoroiva Talkki on ykkösvalinta herkille ihoalueille.

Talkin toiminta perustuu talkin kykyyn imeä kosteutta iholta. Kun iho on kuiva, ei synny hienhajua. Colosen Talkista pääset lukemaan lisää TÄSTÄ linkistä.

 Hikoilevan ihmisen extrahelpit jalkojen hikoiluun

Jalkojen hikoilusta tulisi jokaisen ihmisen huolehtia. Jalkojen hikoilulla on nimittäin terveydellisiä haittoja. Hikoilevien jalkojen iho pehmenee ja ns. vettyy. Syntyy siis mm. varpaanväleihin valkoista hautunutta ihomassaa. Iho usein myös rikkoutuu näiltä alueilta ja se edesauttaa erilaisten sieni-infektioiden tarttumista jalkojen iholle ja siitä kynsiin. Hikiset jalat ovat myös alttiimpia erilaisille ihottumille. Jalkojen hoitamisesta voit lukea lisää TÄSTÄ kirjoittamastani artikkelista.

Kerää siis tästä extravinkkini jalkojen hikoiluun. 

  1. Huolehdi, että kenkäsi ovat hengittävät. Tarkista myös, että kenkäsi ovat oikean kokoiset ja tukevat jalkojasi oikeista kohdista. Nahkaiset kengät ovat hikoilevien jalkojen paras vaihtoehto. Vältä keinokuituja kengissäkin.
  2. Käytä luonnonkuituisia sukkia. Kun sukat on valmistettu hengittävästä materiaalista, jalat hikoilevat vähemmän ja kosteus pääsee haihtumaan sukista pois.
  3. Sukat tulee vaihtaa puhtaisiin päivittäin ja kengissä kannattaa käyttää pohjallisia, jotka on helppo vaihtaa uusiin useasti säännöllisin väliajoin.
  4. Muista myös tuulettaa kenkäsi päivittäin.
  5. Pese jalkasi joka ilta ja kuivaa jalat huolellisesti.
  6. Käytä jalkoihisi aiemmin mainitsemaani Talkkia tai Colosen spray deodoranttia.

Oletko sinä kokeillut jotakin näistä hygieniatuotteista aiemmin? Tuliko joku tuote uutena esille ja haluaisit kokeilla tuotetta? Mitä ajatuksia sinulle tämän kertaisesta blogipostauksesta heräsi? Jatketaan jutustelua kommenttikentässä ja toivotaan samalla, että helteet hieman helpottavat.

Raikasta viikkoa sinulle toivottaa

-Kosmetologisi Hanna-

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *