Miten hoitaa rasvaista ihoa?

Tämän kertaisen blogikirjoituksen aiheena on rasvaisen ihon hoito. Rasvaista ihoa on kahdenlaista: Öljyisen rasvainen iho sekä pintakuiva rasvainen iho. Tässä blogipostauksessa kerron mistä ihon rasvaisuus johtuu, miten öljyisen rasvainen iho ja pintakuiva rasvainen iho eroavat toisistaan ja miten hoitaa rasvaista ihoa. Tässä postauksessa kerron myös, kuka onnellinen voitti viime postauksen arvonnasta Detox-tuoteperheen itselleen.

Rasvaisen ihon tyypillisiä piirteitä ovat runsas talin tuotanto, suurentuneet ihohuokoset, epäpuhtaudet eli mustapäät ja näpyt, paksu iho (tai laajentuneiden ihohuokosten takia paksulta näyttävä iho) ja ihon samea väri. Teini-iässä iho usein alkaa rasvoittumaan ja rasvoittuminen voi jatkua siitä jopa keski-ikään asti.

Mistä ihon rasvoittuminen johtuu?

Pohjimmainen syy ihon rasvoittumiseen on kiihtynyt talin tuotanto eli yliaktiiviset talirauhaset. Tästä löytyy paljon lisää mielenkiintoista luettavaa kirjasta nimeltä Ihonhoito kauneudenhoitoalalla. Sen on kirjoittanut Anna-Liisa Halsas-Lehto, Anni Härkönen ja Taina Raivio.

Kiihtyneeseen talintuotantoon vaikuttavat tietyt tekijät, joista joihinkin pystyt itse vaikuttamaan enemmän, toisiin vähemmän. Puutteellinen ja sopimaton ihonhoito voi kiihdyttää talintuotantoa ja siten voimistaa rasvoittumista. Hyvänä kakkosena tulee epäterveet elämäntavat, eli mm. liiallinen rasvan ja sokerin käyttö ruuassa sekä liian vähäinen veden juonti, runsas alkoholin nauttiminen sekä tupakointi. Myös häiriöt ruuansulatuksessa sekä hormonitoiminnoissa kiihdyttävät talinrauhasten toimintaa. On myös todettu, että perinnöllisyys sekä stressi vaikuttavat talirauhasten toimintaan.

Kaksi erilaista rasvaista ihoa

Kuten alussa mainitsin, rasvaista ihoa on kahta erilaista: öljyisen rasvainen iho ja pintakuiva rasvainen iho. Öljyisen rasvainen iho on öljyisen kiiltävä ja runsaan talinerityksen takia ihon kosteuspitoisuus on normaali. Öljyisen rasvainen iho on usein väriltään kellertävä.

Pintakuiva rasvainen iho on nimensä mukaan pintakuiva ja se saattaa jopa hilseillä. Sen kosteuspitoisuus on laskenut ja ihon väri voi ihon kuivuuden takia olla jopa harmaa. Pintakuiva rasvainen iho on usein arka.

Miten hoitaa öljyisen rasvaista ihoa

Öljyisen rasvaisen ihon kotihoidon tarkoitus on poistaa epäpuhtauksia ja torjua niiden syntymistä, tasapainottaa talintuotantoa, supistaa laajentuneet ihohuokoset sekä saada iho pysymään mattapintaisena päivän ajan.

Kotihoitotuotteiksi suosittelen valitsemaan öljyisen rasvaiselle iholle Puhdistusemulsion sekä ihohuokosia supistavan kasvoveden tai vaihtoehtoisesti Puhdistusemulsion ja Detox-laput. Colosella on hyviä kuorintoja, jotka samalla toimivat syväpuhdistavina, supistavina naamioina. Näistä haluan etenkin mainita Yrttinaamion sekä Savinaamion. Näitä voi öljyisen rasvaiselle iholle käyttää kaksikin kertaa viikossa ja paikallishoidoksi näppyjen päälle aina tarvittaessa.

Silmänympärysiholle suosittelen ehdottomasti Lifting Roll On- silmänympärystehoseerumia, jos silmänympärysvoiteen voidemaisuus etenkin kesällä tuntuu liian tuhdilta. Vaikka öljyisen rasvaiselle iholle ei tekisi mieli laittaa kasvovoidetta, se kuitenkin kannattaa. Valitsemalla oikean kasvovoiteen ja tehoseerumin, saat kasvoille luotua päivän ajaksi mattapinnan, johon meikkivoidekin asettuu tasaisesti. TÄSTÄ linkistä pääset lukemaan tarkemmin esimerkiksi Detox- tuoteperheen syväpuhdistavista tuotteista, joita käsittelin viime postauksessa.

Viime blogipostauksessa järjestin myös yhdessä Maahantuonti Carelianan kanssa Detox- sarjan arvonnan. Blogipostauksen kommenttikenttä täyttyi hyvistä vastauksista. Kiitos teille ihanille lukijoille siitä! Suoritin arvonnan ja voittajaksi osui tällä kertaa Annakaisa Fränti-Saari. Onnea voittajalle! Laitatko minulle sähköpostilla (hannaamanda83@gmail.com) yhteystietosi perjantaihin 13.7. mennessä, jotta saamme paketin postiin.

Miten hoitaa pintakuivaa rasvaista ihoa

Pintakuivan rasvaisen ihon hoidossa pääasiana on ihon kosteuden palauttaminen, talinerityksen tasapainottaminen, ihohuokosten supistaminen, epäpuhtauksien poisto ja ennaltaehkäisy sekä ihon rauhoittaminen.

Pintakuivan rasvaisen ihon hoitoon suosittelisin Puhdistusvoidetta, joka syväpuhdistaa ja kosteuttaa herkkää ihoa. Puhdistusvoiteen pariksi tietenkin kasvovesi supistamaan ihohuokosia tai Detox-laput. Pintakuivalle rasvaiselle iholle kannattaa valita hellävaraiset, kosteuttavat ja syväpuhdistavat kuorinta ja naamio.

Pintakuivan rasvaisen ihon kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei vahingossa käytä liian kuivattavia tuotteita. Siksi suosittelen syväpuhdistavien tuotteiden ohelle valitsemaan kosteuttavan herkän ihon unelmanaamion: Vehnänalkioöljy naamion. Kasvoille tehoseerumiksi ja voiteeksi kannattaa valita kevyet, mutta erittäin kosteuttavat tuotteet, silmänympärysvoidetta unohtamatta. Paikallishoitoon näpyille suosittelen samaa Savinaamiota tai Yrttinaamiota, kuin öljyisen rasvaiselle iholle tarvittaessa. Tarkemmin tuotevalinnoissa sinua osaa neuvoa oma Colose yhteyshenkilösi, jonka löydät TÄMÄN linkin takaa.

Muistathan vielä nämä!

Vaihda tyynyliinasi muutaman yön välein. Tyynyliina kerää itseensä yön aikana rasvaa, likaa ja hikeä. Tästä syystä tyynyliina tulisi vaihtaa useampaan kertaan viikossa. Sama pätee myös kylpy- ja kasvopyyhkeisiin. Talvella pipo ja kaulahuivi sekä kesällä lippalakit ja huivit hautuvat kasvojen edessä. Muista pestä myös nämä säännöllisesti. Nykypäivänä kännykän ruudulle kerääntyy rasvaa ja likaa. Muista puhdistaa myös puhelin aika-ajoin.

Pidä hiukset poissa kasvoilta, myös yöllä. Vältä nojailemasta päivän aikana käsiisi ja vaikka kuinka houkuttaisi nyppiä ja puristella mustapäitä ja näppylöitä, älä tee sitä! Varaa aika säännöllisesti kosmetologin ihonpuhdistukseen vähintään 4 kertaa vuodessa. Kosmetologi poistaa epäpuhtaudet iholtasi oikeaoppisesti ja ihoasi vaurioittamatta.

Lähteet: Anna-Liisa Halsas-Lehto & Anni Härkönen & Taina Raivio- Ihonhoito kauneudenhoitoalalla Una Nuotio -Kerro, kerro kuvastin

You may also like

2 kommenttia

  1. Kiitos vielä! Aivan mahtavaa! Tässä on kiireisen ja erittäin tiukan budjetin aikoina jäänyt ”coloselaisuus” vähemmälle, mutta eiköhän se taas tästä näiden tuotteiden käytön jälkeen innostus kasva! 🙂 Kiitos Salla Y , kun osaat olla juuri oikeanlainen konsultti <3
    T. Ainakin 8vuotta coloselainen!

    1. Oi ihanaa! Onnea vielä Detox-perheen voittamisesta! Toivottavasti tuotteista löytyy apua iholle ja Sallan kanssa voitte vaikka ihoanalyysikoneella vilkaista mitä muutoksia tuotteiden käyttö saa aikaan. 🙂 Ihania ja lämpimiä kesäpäiviä sinulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *