Miten partaa ja parranalueen ihoa tulisi hoitaa? +ARVONTA

Haluan omistaa tämän kertaisen blogitekstini miehille. Oikeastaan haluan omistaa tämän postauksen miesten parroille. Syyskuun ensimmäisenä päivänä nimittäin vietetään Maailman partapäivää. Suomessakin miehet ovat innostuneet vihdoin parran hoidosta, sekä ymmärtäneet, että myös ihoa parran alla täytyy hoitaa. Tänä päivänä parta on trendikäs ja jopa iso osa miehen tyyliä.

Niinpä tämän kertaisessa blogipostauksessa kerron miksi parran hoitaminen on ensisijaisen tärkeätä ja miten partaa tulisi hoitaa. Käyn myös läpi tekstissä, miten valitset juuri itsellesi sopivat hoitotuotteet. Maahantuonti Careliana haluaa kanssani arpoa teidän lukijoiden kesken järjettömän upean miesten tuotepaketin, jolla jokainen mies pääsee todella hyvään alkuun omassa ihonhoidossaan.


Miksi partaa tulisi hoitaa

Ajattele, että puhdistamattomilla kasvoilla kannat sänkyyn mukanasi päivän aikana kasvoillesi lentäneet pakokaasut, ilmansaasteet, siitepölyt, mahdolliset työpaikan liat sekä kasan bakteereita ja muita pöpöjä. Partaan ja pidempiin viiksiin tarttuu myös helposti esimerkiksi ruokaa. Karvoitukset keräävät helposti hajuja itseensä. Tästä kirjoitinkin jo aiemmin TÄSSÄ postauksessa.

Päivän aikana kasvoille kertyy siis paljon erilaisia epäpuhtauksia ja tämän takia kasvojen, sekä parran ja viiksien puhdistus aamuin illoin on erityisen tärkeää. Siisti sekä huoliteltu parta ja viikset antavat myös huolitellun kuvan, sillä parta kiinnittää hurjasti huomiota kasvoissa.
Partaa hoidetaan eri lailla, kuin hiusta. Partakarvoitusta ei siis kannata pestä shampoolla, koska tavallinen hiuksille tarkoitettu shampoo on usein liian raju aine kasvojen herkälle iholle. Partakarva on paksumpi ja jäykempi, kuin hius. Parran ja viiksien hoidossa erittäin tärkeässä roolissa on karvoituksen alla olevan ihon hoitaminen. Parran alla voi piileskellä finnejä ja mustapäitä tai parran alla oleva iho voi olla hilseilevän kuiva ja kutiseva.

Jos taas haluaa pitää kasvojen karvoituksen lyhyenä, sitä pitää ajaa säännöllisesti. Parran ajaminen rasittaa ihoa ja sen takia käsiteltävästä ihoalueesta on pidettävä entistä paremmin huolta. Iho kaipaa kipeästi rauhoitusta parranajon jälkeen. Myös parranajotekniikalla on väliä. Parta tulisi aina ajaa myötäkarvaan. Vastakarvaan ajaminen aiheuttaa turhaa rasitusta iholle, sisään kasvaneita partakarvoja sekä pahojakin tulehduksia.

Miten partaa tulisi hoitaa

Kuten jo edellä mainitsin, yksi tärkeimmistä asioista parran hoitamisessa on hoitaa parran alla olevaa ihoa. Jos taas ajat päivittäin partasi, iholle saattaa ilmestyä inhottavia ja kivuliaita haavoja ja iho saattaa ärtyä.

Pitkän parran hoitamisessa oikean tuotteen valinta on tärkeätä. Partakarvan ja parran alla olevan ihon hoidossa ei kannata käyttää voidetta, sillä voide ei imeydy partaan ja jättää sen herkästi tahmaiseksi. Pitkälle parralla ja viiksille on hyvä käyttää laadukasta öljyä. Öljy imeytyy myös karvaan ja tekee karvasta helpommin käsiteltävän, taipuisamman sekä terveemmän ja ihosta pehmeän ja hyvinvoivan. Loistava öljy tähän tarkoitukseen on Colosen Ihonhoitoöljy.

Partaa hoidetaan pesemällä sekä öljyämällä. Näin karvasta tulee pehmeämpi ja kiiltävän näköinen. Partaa kannattaa myös kammata. Kammalla on helppo poistaa parran seasta kuivat ihosolukot, jotteivat ne jää parran sisälle muhimaan. Kampaamalla parran karvat oikenevat ja partaan saa silotetumman pinnan. Luonnonharjas on parralle kaikista paras vaihtoehto.

Jos parran alla on paljon finnejä ja muita epäpuhtauksia, kannattaa miettiä onko tilapäisesti parrasta luopuminen kaikista järkevin ratkaisu. Näin iho saisi hengittää ja ihoa olisi helpompi hoitaa näpyille tarkoitetuilla erikoistuotteilla.
Parran ajamisessa kannattaa käyttää tiettyä työjärjestystä, jotta vältytään turhalta ihoärsytykseltä, tulehduksilta ja saadaan mahdollisimman hyvä lopputulos. Nappaa alta vinkkini oikeaan työjärjestykseen.

 1. Pehmitä iho aina ennen parran ajoa. Käy lämpimässä suihkussa, jotta ihohuokoset avautuvat ja karva on pehmeämpää ja helpommin käsiteltävissä. Voit myös suihkun sijaan pitää kasvoillasi lämmintä pyyhettä, joka hoitaa saman asian. Sauna on myös oiva tapa tähän.
 2. Kuori kuorintavoiteella ajeltava alue. Tämä poistaa kuolleen ihosolukon sekä nostaa karvaa irti ihosta. Näin vähennät haavojen ja huonon lopputuloksen mahdollisuutta.
 3. Älä aja vastakarvaan ja aja parta kevyin vedoin. Turha painaminen vaan rasittaa ihoa entisestään. Älä myöskään aja samaa kohtaa montaa kertaa peräkkäin. Vaahdota välissä ja toista vasta sitten ajaminen, jos alueelle jää ensimmäisen vedon jälkeen vielä poistettavia karvoja.
 4. Tee huolellisia vetoja ja puhdista terät aina jokaisen vedon välissä.
 5. Käytä AINA puhdasta ja terävää terää/höylää!
 6. Huuhtele lopuksi iho kylmällä vedellä. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset tehokkaasti. Levitä sen jälkeen after shave-tuote.
 7. Vältä ihoa kuivattavia tuotteita. Näitä ovat mm. emäksiset pesutuotteet sekä alkoholi. Alkoholi muutenkin aiheuttaa tuotteessa sen kirvelevän reaktion sekä ihoa ärsyttävän vaikutuksen. Vältä siis after shave tuotteita, joissa on alkoholia. Alkoholi poistaa myös ihon normaalia suojakerrosta.

Miksi mitäkin tuotetta käytetään

Miesten ihonhoidossa on tärkeätä oikeiden tuotteiden valinta. Kerron usein miesasiakkailleni, että he käyttävät esimerkiksi auton puhdistukseen monia erilaisia tuotteita erilaisten pintojen puhdistukseen. Metallipinnoille on eri puhdistustuotteensa, kuin nahkapenkkien verhoiluille. Samoin miesten kasvoille tarvitsee eri tuotteita eri tehtäviin.

Pesutuotteella puhdistetaan iho ja karvat, öljyä käytetään parran ja parran alueen ihon kosteuttamiseen. Kasvovoidetta käytetään muun kasvojen ihon hoitamiseen ja aftershave tuotteet ovat taas täysin oma lukunsa. On siis tärkeätä erottaa kasvot vartalon ihosta ja partakarvat hiuksista. Jokaiselle löytyy omat tuotteensa.

Kasvojen iho on säiden armoilla. Se myös altistuu ilmansaasteille ja muilla epäpuhtauksille herkemmin, kuin vaatteilla peitetty vartalon iho. Kasvojen iho on siksi ohuempaa ja herkempää ja vaatii näin hellemmän tuotteet kuin vartalon iho. Ihon kosteuttaminen on myös miehillä todella tärkeää. Kuiva iho on nimittäin terveysriski. Iho on ihmisen suurin elin. Jos iho voi huonosti, se vaikuttaa koko kehoon. Iho toimii meidän puolustusmekanismina ulkoa tulevia viruksia, bakteereita ja muita pöpöjä vastaan. Jos iho on rikki ja voi huonosti, meidän puolustuskykymme heikentyy.

Siispä ota itsellesi tavaksi säännöllinen ihon hoitaminen ja huolehdi ihon kosteuttamisesta päivittäin. Nyt sinulla on siihen oiva tilaisuus, sillä arvomme yhdessä maahantuonti Carelianan kanssa yhdelle onnekkaalle Miesten ihonhoidon starttipaketin. Paketti sisältää 2 IN 1 PARRANAJO- & HOITOBALSAMIN, AFTER SHAVE BALSAMIN  ja SUIHKUGEELI BODY AND HAIRIN.

Arvontaan osallistumisaikaa on torstaihin 6.9.2018 klo 22 asti ja voittaja julkaistaan seuraavassa blogipostauksessa pe 7.9.2018. Arvontaan osallistut kertomalla kommenttikenttään mikä tämän blogipostauksen asioista oli sinulle uutta tietoa vai oliko kaikki ennestään tuttua, sekä mikä asia postauksessa oli jollakin tavalla herättävä tieto, jonka haluaisit jokaisen miehen tietävän?

Onnea jokaiselle arvontaan ja nähdään taas seuraavan blogipostauksen merkeissä.

-Kosmetologisi Hanna-

PS. NÄMÄ BLOGIPOSTAUKSET VOISI MYÖS KIINNOSTAA SINUA:

PIHISTÄ TAI PANOSTA, VERTAILUSSA MIESTEN SUIHKUGEELIT

KASVOJEN IHONHOIDON ABC

MITEN HOITAA RASVAISTA IHOA

You may also like

28 kommenttia

 1. Epäilen, että tuo kuorintavoiteen käyttö on aika vierasta monelle miehelle ja ainakin omalle miehelleni. Ehkä pitäisikin kokeilla ja ostaa hänelle sellainen! 🙂

 2. Ennestään tuttua. 😊 Öljyn&kuorinnan käyttö olisi miusta erityisen tärkeä kaikkien miesten tietää.❤️

  1. Meillä myös kotosalla mies ihasteli omaa ihoaan öljyn ja kuorinnan jälkeen. Nyt niistä on pikkuhiljaa tullut säännöllinen rutiini. 🙂

 3. 1.3.4.5.6.7 tuttua kauraa💪🏿 Kerran ehkä kuussa kuorintanaamio naamaan😛 ite vedän colosen ruusuvedel naaman ajelun jälkee puhtaaks ja after shave balmii päälle!! Toimiva kombo💪🏿

  1. Tuo Ruusukasvovesi on kyllä uskomattoman toimiva tuote. Suosittelen myös testaamaan tuota kuorintaa kasvoille ennen parranajoa. 🙂

 4. En ole koskaan nähnyt, että mieheni olisi kuorinut naamaansa (joskus saunan yhteydessä olen saanut kuorimaan, kun itsekkin olen kuorinut) 😀

  1. Itse huomasin aikanaan mieheni ensimmäiset Colose kokeilut, kun esittelylaukustani puuttui Vartalonkuorintavoide ja Erikoishoitovoide Essentielle. Ne löytyivät lopulta pienen etsimisen jälkeen mieheni hyllyltä kylppäristä. 😉

 5. En tiennytkään tuosta kuorinta voiteen käytöstä myös miehille, se oli ihan uutta minulle.
  Ja ilmeisesti myös kasvoveden käyttö myös miehille paikallaan? Miten ohjeistat parrakkaiden miesten käyttämään kasvovettä?

  1. Kasvoveden käyttäminen on ihan yhtä suositeltavaa miehille kuin naisillekin. 🙂 Miehillä tosin tuo parta voi hieman hankaloittaa käyttöä, jos vanulapusta jää haituvia partaan. Itse ohjeistan pitkän parran omaavia käyttämään kasvovettä vain karvattomille alueille tai pyyhkimään lapuilla myötäkarvaan.

 6. En ole tiennyt, että iho pitäisi huuhdella kylmällä vedellä parranajon jälkeen. Täytyy vinkata miehelle 🙂

 7. Miehelleni paljon hyödyllistä tietoa..! Uskoisikohan tämän luettuaan paremmin miun aikaisempia vinkkauksia asiasta 🤔😉

  1. Ihana kuulla, että oli hyödyllistä tietoa. Tästähän on helppo tulostaa nuo vinkit vaikkapa sinne kylppärin kaappiin muistilistaksi 😉

  1. Itselleni tuo alkoholin vaikutus kosmetiikassa ilmeni siten, että eräs miesasiakkaani valitti deodoranttien aiheuttavan palovamman tapaisia punaisia alueita. Kun suosittelin etsimään deodorantin, jossa ei ole alkoholia, tämä ongelma loppui siihen. Herkälle iholle löytyy onneksi myös tuotteita Colosen valikoimista 🙂

 8. Kyllähän noista olen tiennyt kun exäni on kertonut ja opettanut on niin laiska tekemään jotain kasvojuttuja,jospa nyt alkais tekemään pysyis iho parempana..

  1. Kannattaa aloittaa pienin askelin. Ota vaikka ensimmäiseksi vain yksi tuote käyttöön ja kun olet oppinut ottamaan sen osaksi arkirutiinia, lisää vasta sitten seuraava tuote tai toimintatapa ihonhoitorutiiniisi. Usein sitä innostus loppuu yhtä nopeasti, kuin se on alkanutkin, jos tekee kerralla suuria muutoksia normaaliin arkirutiiniin. Tsemppiä uuden opetteluun ja vanhan sisäistämiseen. 🙂

 9. Kuorintaa en ole kokeillut. Coloseen vanhoja after shave padseja käyttänyt useamman purkin. Ihan hyviä tuotteita. Uudet padit odottaa vuoroaan!:) Shave &care saisi mielestäni vaahdota hieman enemmän, lyhyellä parralla hyvä aine.

  1. Kannattaa ottaa tuo kuorinta testaukseen. 🙂 Nuo padsit onkin hyviä, etenkin reissussa ne ovat näppärät. Kiitos palautteesta. Laitan sen eteenpäin maahantuontiin 🙂

 10. Kuorinta oli uutta tietoa minulle. Hyvä vertaus että ei koko autoa putsata samalla aineella, niin miksi kasvot sitten miehet pesee samalla aineella kun vartalonkin!?

  1. Kiva kuulla, että postauksesta löytyi uutta tietoa sinulle ja että vertaus autoihin liittyen oli samaistuttava 🙂 Nyt vain jännittämään arvonnan tulosta, joka selviää seuraavassa blogipostauksessa. 😉

 11. Suurimman osan tiesinkin. Sen haluisin kaikille tiedoksi että myös miesten kasvot tarvitsevat kosteutta. Olen käyttänyt colosen tuotteita jo aiemminkin ja ihastunut lotion nettoyageen

  1. Tuo on täysin totta mitä kirjoitat ihon kosteuttamisesta. Lotion Nettoyage on myös oman mieheni lemppareita ollut jo teini-iästä asti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *